Jag är en typisk periodare, när det gäller det mesta får jag nog säga. Mitt köpbeteende vad gäller kläder till exempel är ja.. Jag köper helt enkelt kläder i perioder. Vissa tider handlar jag hur mycket kläder som helt, stora kassar från en rad olika butiker och handlare på nätet varje vecka. Sedan kan det gå mer än ett halvår utan att jag köper en lite strumpa eller något i den stilen ens. Men på senare tid har jag alltmer kommit att ifrågasätta om detta periodshoppande verkligen är den bästa modellen för mig. Det kan ju nämligen hända att jag missar kläder som börjar säljas och de facto tar slut under min inaktiva period. Jag blir helt enkelt utan en sanslöst snygg kavaj, ett par makalösa byxor eller de där supersnygga skorna bara för att jag bränt allt (alla pengar alltså) månaden före. Kanske skulle jag ta och bygga upp ett buffertkonto så jag faktiskt kan göra inköp även utan för mina etablerade shoppingmånader. På sikt kanske en sådan modell skulle kunna leda till att jag sprider ut mitt handlade lite mer jämnt över året vilket sannolikt skulle vara bra för mig.